Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Próbaidő alatt lopott, letartóztatták

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.07.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, akivel szemben szabálysértési értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2023 februárjában, a délutáni órákban, Pápán az utcán sétáló sértett kezéből hátulról váratlanul kivette a sértett tulajdonát képező 2.000 forint értékű pénztárcát a benne lévő 35.000 forint készpénzzel és kettő bankkártyával együtt, majd a gyanúsított a pénztárcát magánál tartva elfutott a helyszínről.

A Veszprémi Törvényszék sajtóközleménye szerint a bíróság a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak, mivel a cselekményt megelőzően vele szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott végrehajtandó szabadságvesztések, illetőleg egy felfüggesztett szabadságvesztés büntetés sem tartották őt vissza – a gyanúsításban foglaltak szerint – az újabb bűncselekmény elkövetésétől. Amennyiben a terheltet a büntetőeljárás eredményeként szabadságvesztésre ítélik, a bíróság elrendeli a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés utólagos végrehajtását is.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Illusztráció: Pixabay

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: