Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ragyogj kéken!

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.02.

 

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának. A döntéshozók célja az volt, hogy ráirányítsák a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus-spektrumzavarra, mely világszerte tízmilliókat, Magyarországon egyes adatok szerint mintegy 150.000 embert érint.

Az autizmus világnapján, a „Ragyogj kéken!” kampány keretében világszerte kék fénnyel világítanak meg ikonikus épületeket, de mi magunk is csatlakozhatunk a kezdeményezéshez azzal, ha a mai napon kék ruhát viselünk.

Az autizmus-spektrumzavar egy olyan fejlődési zavar, mely az egész személyiségre kihat, egy egész életen át tartó állapot, és bármilyen intelligenciahányados mellett előfordulhat. Fontos tudni tehát, hogy az autizmust fejlődési eltérés okozza és nem a helytelen nevelés eredménye. 

Az autizmussal élő személyek számára fontos, hogy elfogadjuk és megértsük, hogy viselkedésük mögött nem szándékosság rejlik. Az autista emberek másképp érzékelik a világot, másként viszonyulnak embertársaikhoz, gyakran másként kommunikálnak.

Ma van az Autizmus Világnapja. – Megismerni, megérteni, elfogadni, segíteni!

Illusztráció: Mimzy képe a Pixabay -en.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: