Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rangos elismerést kapott Szilos Attila

Horváth Andrea | 2024.03.13.

Dr. Szabó Imre-díjjal ismerte el Szilos Attila munkáját az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület. A Türr István Gimnázium matematika-fizika szakos tanára a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” elnevezésű országos konferencián vehette át az elismerést.

 Az energiaiparnak a gazdasági életben betöltött kulcsszerepe mellett meghatározó szerepe van a környezeti hatások alakulása, az ország környezetvédelmi kötelezettség-vállalásainak teljesítése szempontjából is. Ebben az összetett feladatrendszerben vállal felelősségteljes tevékenységet civil szervezetként az 1949-ben alapított Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület. Az egyesület több száz szakember szakmai tevékenységét fogja össze a hazai energiatermelő, szolgáltató és felhasználó vállalatok, a szakterülethez kapcsolódó egyetemi tanszékek, intézmények köréből, olvasható az ETE honlapján. 

 

Szilos Attila tanítványai 2010 óta vesznek részt a BME nívós energetikai tanulmányi versenyén, ahol kilencszer a Türr volt a legeredményesebb iskola. Ezen sikereknek köszönhető az elismerés, mondta a pedagógus. – A versenyek és a felkészülés időszaka mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy a diákokból gondolkodó, kiváló szakember váljon – tette hozzá.

 

Szilos Attila örül az elismerésnek, hozzátette, a díj kötelez, a kitüntetés erőt ad a megkezdett munkához, s ahhoz, hogy pedagógiai tevékenységét, ha lehet, még magasabb színvonalon végezze.
Szilos Attila 1999-ben szerzett matematika-fizika szakos diplomát, majd egy évet tanított a katolikus iskolában, ezt követően nevelőtanárként tevékenykedett a Református Kollégium Gimnáziumában, de 2001-től óraadóként, 2003-tól pedig teljes állásban a Türr István Gimnázium tantestületét erősíti. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: