Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rausz István: Minden alapunk megvan arra, hogy a város és a térség stabil közbiztonságát megőrizzük, fejlesszük

Huszár Hajnal | 2024.01.14.

Január 1-jétől új rendőrkapitánya van városunknak. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dékány Balázs rendőr ezredes Rausz István rendőr ezredest – a Veszprémi Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét – bízta meg a Pápai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladataival.

A Regdon László ezredest váltó új kapitány a Pápa Városi Televíziónak elmondta, szakmai pályafutását katonaként kezdte, három évtizede dolgozik rendőrként bűnügyi és közrendvédelmi területen és több mint egy évtizeden át rendőrkapitányi feladatokat látott el Tapolcán, illetve Veszprémben.
-Nagy öröm számomra, hogy Pápán folytathatom rendőri pályafutásomat és megtisztelő ennek a városnak a kapitányságát vezetni – fogalmazott az ezredes a Pápa Városi Televíziónak adott interjújában. Hozzátette, ettől a megbízatástól az új kihívásokkal való találkozást, lelkesedést és szakmai megújulást vár, nemcsak saját életében, hanem a pápai állományéban és a városéban is. 

Az új kapitány, ha nem is részleteiben, de ismeri városunkat, többször járt átutazóban Pápán, kirándulásokat tett nálunk és a város környékén, a Pápai Rendőrkapitányság több munkatársát pedig személyesen is ismeri korábbról, közösen végzett munkákból.
-A Pápai Rendőrkapitányság a vármegye második legnagyobb létszámú kapitánysága, illetékességi területe pedig szintén a legnagyobbak közé tartozik. Ismerem a pápai rendőrök kiváló munkáját, felkészültségét, azt gondolom velük minden alap megvan arra, hogy azt a stabil közbiztonságot, ami erre a városra és a környékbeli településekre jellemző megőrizzük és tovább fejlesszük – hangsúlyozta.

Rausz István ezredes a Médiacentrumnak arról is beszélt, ezekben a hetekben a helyi kollégákkal értékelik és elemzik a jelenlegi helyzetet, ezt követően jelöli ki azokat a prioritásokat, melyek az idei év feladatait meghatározzák. Mindehhez figyelembe veszi a bűncselekmények megváltozott struktúráját és az egyéb kihívásokat.
-Át kell csoportosítanunk az állomány egy részét bizonyos feladatokra, míg más részét a megtartani amellett a stabil tevékenység mellett, amit eddig végeztek – közölte.

Az új rendőrkapitány vármegyeszinten is példaértékűnek és elismertnek nevezte azt az elköteleződést, mellyel a pápai önkormányzat támogatja és segíti a pápai rendőrök munkáját, mint mondta ezt a kiváló együttműködést szeretné megtartani. Ugyanakkor a lakosság partnerségét is kérte munkájukhoz.

(Rausz István rendőrkapitánnyal készült beszélgetés a Pápa Városi Televízió január 15-i, hétfői adásában tekinthető meg.)

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Visszatér a sokoldalú énekesnő

  Nelly Furtado (1978) utoljára 2017-ben adott ki albumot, de most megtört a csend:...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: