Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Református programok áldozócsütörtökön

Horváth Andrea | 2023.05.19.

A református gimnázium diákjai áldozócsütörtökön, Jézus mennybemenetelének napján minden évben iskolai istentiszteleten vesznek részt, ezen ezúttal Farkas Gergely református lelkész hirdetett igét. A hagyományos alkalom különlegességét az adta, hogy az alkalmon koncertet adott az iskola kamarakórusa. A fellépés a jövő heti minősítő verseny főpróbája volt, mondta el Parola Csaba karnagy.

A Pannonia Reformata Múzeum áldozócsütörtökre nyílt napot hirdetett, melyre tíz iskolai csoport jelentkezett. Ez a nap és a Pünkösd a két legkevésbé ismert és legkevésbé megfogható egyházi ünnep, ezekről tudhattak meg többet a diákok a foglalkozás során. A nyílt napon a látogatás az iskoláknak díjmentes volt.

A kiállítás nagyon érdekes, mondta Szabó Etelka, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákja, aki osztálytársaival nagy érdeklődéssel járta körbe a Pannonia Reformata Múzeum Hajlék az örökkévalóságban című kiállítását. Füstös Gáborné és Benedekné Gosztonyi Hajnalka vezette a csoportokat végig a tárlaton, s bár a csoportok végignézték a kiállítást, természetesen áldozócsütörtök és Pünkösd ünnepére fókuszáltak a bemutatáskor.

 Ezt követően a gyerekek egy feladatlapot kaptak. Ezen a Pannonia Reformata Múzeum munkatársai összefoglalták a két ünnephez kötődő tudnivalókat, a gyerekeknek szimbólumokkal kellett kiegészíteni a szöveget. Például emlékezniük kellett arra, hogy Jézus feltámadása után még negyven napot töltött a földön, tanítványai vele maradtak Jeruzsálemben, így szemtanúi voltak mennybemenetelének. 

A nyílt múzeumi nap lehetőségével a Vajda Márta EGYMI, a Weöres, a Gyurátz, a Szent István és Erkel Iskola élt, a program egyre növekvő népszerűsége bizonyítja, van igény ezekre a foglalkozásokra.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: