Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Régi barátok, új élmények

Horváth Andrea | 2023.08.19.

A Magyar Honvédség minden évben szervez tematikus nyári táborokat a laktanyákban, melyek nagyon népszerűek, tényleg szinte percek alatt betelik a létszám. A Türr Gimnázium végzőse, Tóth Zsófia 2019 óta minden nyáron részt vesz legalább egy ilyen táborban. Mint mondta, először a testvére élményei hatására jelentkezett, később pedig az ott szerzett barátokkal szeretett volna ismét eltölteni egy-egy tartalmas hetet.

Augusztus 7. és 11. között Győrben, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél táborozott 27 társával. Volt még egy pápai résztvevő, a közgázos Györke Anna. A 28 fiatallal naponta legalább három-négy katona foglalkozott, változatos tevékenységeket kínált a tábor. 

Az első napon, a bevonulás után a szülőknek is tartottak tájékoztatót, valamint a résztvevők is megismerték a hét programját, a legfontosabb tudnivalókat. Természetesen nem civilben töltötték az öt napot, kaptak gyakorlót, pólót és sapkát is.

A tábor harcos tematikájú volt, a fiatalok részt vettek közelharc-oktatáson, airsoftoztak, ültek kétéltű harckocsiban, sok hasznos ismeretre tettek szert az elsősegély-foglalkozáson is. Megismerkedtek a túlélési technikákkal, víztisztítással, tűzgyújtással, álcázással, s csomókat is tanultak kötni. A programból a menetgyakorlat sem maradhatott ki, de szedtek szét és raktak össze gépfegyvereket, pisztolyokat is.

Tóth Zsófia elmondta, hogy szerencsére nincs vége a nyárnak, így ő még egy honvédelmi táborban részt vesz, augusztus 21. és 25. között Csobánkán.

 

Fotó:  MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: