Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Régi korok kincsestárának titkai

Horváth Andrea | 2023.02.07.

A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kiemelt feladatának tekinti a hagyományőrzést, a ránk bízott örökség átadása az utókornak. Ennek jegyében hoztak létre két néprajzi termet, Régi korok kincsestára elnevezéssel. 

Az egyik néprajzi teremben egy falusi életteret rendeztek be: a konyhát, a tisztaszobát, a mosdót, az éléskamrát, a gazdasági részt, a másikba pedig egy régi tanteremet. Mindkettő arra hivatott, hogy segítségükkel be tudják mutatni a gyerekeknek elődeink rég elfeledett használati tárgyait, kincseit, szokásait. Az anyaghoz foglalkozások is tartoznak.

Az iskola bázisintézményi foglalkozást szervez február 15-én. Az érdeklődők a Régi korok kincsestára múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt. A pedagógusok számára szervezett alkalmon a résztvevők bepillantást nyerhetnek abba, hogy miként ismerkedhetnek meg a gyerekek a régi eszközökkel, munkaformákkal, szokásokkal. Heizer Zoltánné és Kindertné Surányi Lívia tartja  a foglalkozást, melyhez előzetes regisztráció szükséges.

Fotó: Pápa Városi Értéktár

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: