Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Regionális hegedűtalálkozó és verseny Pápán

Horváth Andrea | 2024.04.26.

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola adott ma otthont a 16. regionális hegedűtalálkozónak és versenynek. 1990-ben indult ez a megmérettetés, akkor Bódi László tanszakvezető kezdeményezte és vállalta, hogy megszervezi a hegedűsök versenyét Pápán. Azóta egyik évben Veszprém, másik évben Pápa a helyszín.

Időközben történt annyi változás, hogy a verseny Veszprémben találkozó, tehát nem kapnak minősítést a résztvevők, Pápán pedig találkozó és verseny, tehát aki szeretne, zsűri előtt mutatja meg tudását, aki pedig azt választja, értő hallgatóság előtt mutathatja be műveit, értékelés nélkül.

 

Négy művészeti iskolából érkeztek versenyzők, Ajkáról, Veszprémből, Balatonalmádiból és természetesen Pápáról. 15 növendék jelentkezett. A Bartókot Buti Aliz és Rajevszki Léna képviselte.

A versenyre két eltérő karakterű darabbal kellett készülni, nem volt kötelező mű, itt kotta nélkül kellett játszani, a találkozó fellépőinél nem volt ilyen kikötés. A zsűri tagjai voltak Véghelyi Kriszta hegedűművész és Laskay Erzsébet mesterpedagógus.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: