Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Rekord a börzén

Horváth Andrea | 2024.04.07.

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Pápai Csoportja idén is megszervezte a nagy hagyományokkal rendelkező tavaszi börzéjét, a Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozót, immár 41. alkalommal.  Ahogy az már hagyomány, a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont a rendezvénynek, melyre ezúttal a megszokottnál jóval több, 160 kiállítói asztalfoglalás érkezett, mondta el a Médiacentrumnak Buzás Gyula elnök.

A pápai csoport vezetője hozzátette, nem csak gyűjtőknek, hanem a történelem, a régi dolgok iránt érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek is érdekes körülnézni múltunk kézzel fogható darabjai között, melyek elérhető közelségbe hozzák a múltat. 

A pápai csoport minden alkalommal megjelentet egy úgynevezett alkalmi pénzt. Ez az ötlet a korábbi, októberben elhunyt elnök kezdeményezésére vált hagyománnyá Pápán. Lóky György meghatározó alakja volt a pápai numizmatikai csoportnak, épp ezért a mostani találkozóra rá emlékezve jelentették meg ezt a nyomtatványt.

Buzás Gyula elmondta azt is, hogy szeretnék, ha minél többen csatlakoznának a pápai éremgyűjtőkhöz, s úgy véli, egy-egy ilyen börze remek alkalom a fiatalok megszólítására is. A csoport keddenként tartja összejöveteleit, évente két nagy börzét szerveznek, egyet tavasszal, a másikat augusztusban, ezt idén augusztus 11-én tartják. Emellett részt vesznek a Játékfesztiválon is, valamint kirándulást is szerveznek majd ősszel.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: