Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Rekord a hegyen

Horváth Andrea | 2024.03.16.

Óvatos becslések alapján körülbelül ezer látogatója volt a péntek délutáni családi rendezvénynek a Hagyományok Hegyén. Persze segített a kellemes idő, a szép napsütésben a pápaiak is szívesen kirándulnak, s az Öreghegyen nem csupán a zöldülő természet, de számos program is várta őket.

Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke elmondta, hogy 15-18 óra között tárták ki a kapukat, s tulajdonképp nyitástól zárásig pezsgett az élet. A rendezvény szervezésében, a programok megvalósításában közreműködött a Pápai Huszár Egyesület, a Pápai Lovas Club, a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület, a Pápai Városi Óvodák, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a Huszárzenekar, valamint a közgázos kadétok, acsádys diákok is részt vettek a látványos bemutatókban.

A bőség zavara fogadta a családokat, lehetőség volt pónilovaglásra, polifoam kardokkal vívhattak csatát a kicsik, de akár kézműveskedhettek is, hisz a saját készítésű kokárda mindig szebb. Az egyesületnek  vannak kisebb méretű öltözetei is, így a gyerekek korhű ruhákat ölthettek, s készült fotó a nap emlékére.

A leglátványosabb elem A szabadságharc hadserege című bemutató volt, melyben először a magyar és osztrák csapatok egyenruhájával ismerkedett meg a közönség, majd ágyúszó és fegyverropogás kíséretében csatába indultak a vitézek. Tóth Kálmán elmondta, hogy nem egy konkrét csatát jelenítettek meg, de az összecsapás hasonló lehetett minden harc esetén, akkor is, amikor a pápai nemzetőrök indultak harcba.

A csatabemutató után sötétedésig folytatódtak a gyermekfoglalkozások, közben a Huszárzenekar húzta a talpalávalót. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: