Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rekordév a Minihotelben

Huszár Hajnal | 2024.03.06.

Jól kezdődött az idei esztendő a Várkertfürdő Minihotele számára. Míg 2023-ban az év első két hónapjában közel 750 vendégéjszakát regisztráltak, addig idén ez a szám már eddig meghaladta az 1000-ret, ami közel 50 százalékos növekedést jelent. Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója bízik abban, hogy a tendencia egész évben folytatódik majd és még a tavalyinál is jobb évet zár majd a szálláshely.


A 2023-as év ugyanis rekorderedményt hozott a létesítményegységnek. Bár a Minihotel egy nehéz időszakban, a koronavírus-járvány idején készült el, azóta évről évre jobb eredményeket produkál. 2021-ben 2064 vendégéjszaka realizálódott a szálláshelyen, 2022-ben 4388, tavaly pedig megközelítette a 6000-ret, egész pontosan 5927 vendégéjszakát tudhatott magáénak. Ez 35 százalékos növekedést jelent. A hotel átlagos kihasználtsága 61 százalékos volt, a legnagyobb vendégforgalmat 2023 októberében érték el, amikor 87 százalékos kihasználtsággal működött a szálloda.


A vendégösszetétel vonatkozásában meghatározóak a magyar látogatók, de osztrák, német, cseh vendégeik is vannak, a Bázisrepülőtérről érkező hivatásturizmus miatt pedig az ott dolgozó valamennyi nációból volt már szállóvendégük. A hivatásturizmus mellett a múlt évben már a sportturizmus is jelentősen megerősödött, köszönhetően annak, hogy partnerre találtak egy edzőtáborokat szervező cégben, így gyakran fordulnak meg náluk külföldi sportegyesületek is.


Nagy Zsolt érdeklődésünkre elmondta, a 2023-as év nemcsak a vendégéjszakák számának jelentős növekedése miatt volt mérföldkő, hanem azért is, mert a múlt évben már megtérült a 100 millió forintos hotelberuházás.
-A tavalyi év nemcsak a Minihotel életében jelentett rekordot, hanem a Várkertfürdő egésze számára is. Ettől akár boldogok is lehetnénk, ha az energiaválság ezeket a bevételeket nem vitte volna el – fogalmazott a vezérigazgató, hozzátéve, a létesítmény nettó árbevétele tavaly meghaladta az 1 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy a Minihotel 10 százalékot hozott az árbevételből, ami jónak számít, annak ellenére, hogy a 6000-res vendégéjszakaszám a fürdő 240.000-res vendéglétszámához képest nem jelentős.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: