Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Rekordok dőltek meg a pápai Futókörök napján

Haraszti Gábor | 2024.04.27.

Szombaton 9 és 17 óra között az ország húsz különböző pontján lehetett birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket. A Futókörök napján Pápán egyéniben és abszolútban is új rekord született.

Az államtitkárság támogatásával és a SZEOSZ szakmai közreműködésével 2019 óta már több mint 25 rekortán borítású kültéri futópálya épült meg hazánkban. Ezek közül húsz helyszínen rendezték meg a sporteseményt, amelynek keretein belül a települések abban vetélkedtek egymással, hogy hol futják aznap a legtöbbet. Pápa mellett többek között Kaposvár, Sárvár, Gödöllő és Budapest négy kerülete is csatlakozott a kezdeményezéshez. 2023-ban a Külső-Várkerti futókörön 185 futó, összesen 1933 kilométert futott, a cél az volt, hogy ezt sikerüljön idén megdönteni.

Szabó Bence sportszervező tájékoztatása szerint a jó időnek is köszönhetően sokan csatlakoztak az akcióhoz, voltak, akik félmaratont, maratont vagy még annál is többet futottak és olyanok is, akik sétálva tettek meg néhány kört. Helyszínenként a három legtöbbet futót 25.000, 15.000 és 10.000 forint értékű sporteszköz vásárlási utalvánnyal díjazták. Pápán a leghosszabb távot – közel 68 kilométert – Úrkútról Izsa Attila futotta.

A rangsorban második dr. Kiss Béla (54.7 km), harmadik helyen Szekeres Tamás (52.8 km) végzett. A 2010-ben vagy korábban születettek kategóriájában Spreitzer Zsigmond (44 km) bizonyult a legjobbnak, második Borbély Luca (31.3 km), harmadik Király Péter (26.4 km) lett. A szépkorúak között Cziráki Ágotát (32.2 km) és dr. Kiss Bélát szólították a dobogóra. A díjakat Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át. 

A húsz helyszín összesítésében városunk futói összesen 2378 kilométert teljesítettek, amivel a 17. helyet sikerült megszerezni. A pályák közti versenyt Kaposvár nyerte (894 futó, 10.580 kilométer).

Minden résztvevőnek gratulálunk.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: