Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Rekordszámú résztvevő a CentRUN-on

Babos Petra | 2023.10.28.

A Pápai Sport Nonprofit Kft. szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg a Pápai Sport CentRUN 2023 futóversenyt. Az eseményen három választható távon több mint kétszázanötvenen álltak rajtvonal mögé.
A résztvevők, miután átvették rajtszámaikat, Korpics Gábor zenés bemelegítésével hangolódhattak az általuk választott 5,25, 10,5 vagy a félmaratoni, 21 kilométeres távra. 


A versenyzőket Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezető köszöntötte, majd elindult a verseny. 
Szabó Bence szervező elmondta, nagyon elégedettek voltak a nevezések számával.
-191 előzetes nevezés volt, ez a tavalyihoz képest ötvennel több, illetve 50-60 nevező volt még a helyszínen is. Korosztályt tekintve vegyes a csapat, hiszen sok a gyermek és seniorok is vannak.

 
A tavalyi évhez képest változtattunk az útvonalon. Az elmúlt időszak esős időjárása miatt úgy gondoltuk, hogy a Téglagyári útról lekanyarodó murvása rész kimarad, ez nagyon felázott, a futók biztonsága érdekében a Téglagyári úton végig futnak, majd a bicikliúton elfutnak a Várkertfürdő felé. Sajnos a futókör is kimaradt a versenyből az esős időjárás miatt. 

Az indulók között az „Egy a világunk” Alapítványt is köszönthették, akik súlyosan halmozottan sérült gyerekeknek és fiataloknak szerveznek szabadidős és rehabilitációs programokat Győr és környékén, de részt vett Szögi István kiváló közép-és hossztávfutó, Kiss Gergely közép-és hossztávfutó többszörös magyar bajnok, aki pápai, valamint Palkovits István közép-és hossztávfutó, akadályfutó magyar bajnok is. 

A férfiak 5,25 kilométeres kategóriájában Liszt Máté szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot.
-Elégedett vagyok a teljesítményemmel és a pályával is. Néhol kicsit vizes volt, de jót futottam, jól esett. Pápán most voltam először, nagyon profi a szervezés. Remélem, máskor is jövök ide – mesélte a budapesti futó, aki rendszeresen vesz részt futóversenyeken.  

-Én a 10,5 kilométeres távon, 42:36 alatt futottam. Szerettem volna 4 perces kilométer átlagokat futni, de ez most így sikerült, máskor jobb lesz. Pápán most indultam először, elégedett vagyok a pálya minőségével, a szervezéssel – tudtuk meg Derdák Sárától, aki Veszprémből érkezett.

A részletes eredmények a darktiming.hu oldalon érhetőek el.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: