Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendkívüli kedvezmény a belvárosban dolgozóknak

Huszár Hajnal | 2023.04.05.

Május elsejétől félárnál is kevesebb összegért vásárolhatnak parkolási bérletet azok, akik a belváros területén dolgoznak. A képviselő-testület a legutóbbi munkaértekezletén módosította a fizető parkolási övezetben történő várakozás rendjéről szóló rendeletet, melybe egy új bérlettípust vezettek be.


Bakos László közlekedési forgalomtechnikai szervező a rendeletmódosítás részleteiről elmondta, kedvezményes dolgozói bérlet a III. parkolási zónára váltható és azok a természetes személyek jogosultak a megvásárlására, akik a fizető parkolási övezetben dolgoznak. 
-Ennek a bérlettípusnak a megvásárlásához szükség van egy munkáltató által kiállított igazolásra, aminek tartalmaznia kell a munkáltató nevét, székhelyét, telephelyét, a kérelmező munkavégzésének helyét és határozott idejű jogviszony esetén a munkaviszony kezdetét és végét. Ezen túl szükség van a gépjármű forgalmi engedélyére és a kérelmező lakcímkártyájára – sorolta a szakember. Hozzátette, ezeket a rendszámhoz kötött bérleteket április közepe után kezdik el értékesíteni és május 1-jétől kezdődik az érvényességük.


A dolgozói parkolóbérletek rendkívüli kedvezményt kínálnak a jogosultaknak, hiszen míg a III. zónás rendszámos éves parkolóbérlet ára 75.000 forint egy évre, addig a dolgozói bérlet ára mindössze 30.000 forint. De a többi időtartamra szóló dolgozói bérlet is jelentős kedvezménnyel érhető el. 
Fontos tudni, hogy azok is jogosultak ilyen kedvezményes bérletre, akik már korábban megvásárolták a teljes árú III. zónás parkolóbérletet, ők kérhetik a régi bérlet árának időarányos visszatérítését és megvásárolhatják az új kedvezményes dolgozói bérletet.


Arra készülve, hogy nagy érdeklődés mutatkozik majd az új bérletek iránt, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. bővíti az Árok utcai parkolási ügyfélszolgálat nyitvatartási idejét: kedden és szerdán délelőtt, csütörtökön pedig délután fogadják majd az ügyfeleket.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.07.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: