Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakban

Pintér-Papp Eszter | 2024.06.06.

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás hétvégéjén, június 8-án, szombaton, valamint 9-én, vasárnap a legtöbb kormányablak nyitva tart.

A Kormányhivatalok.hu közleménye szerint ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség. Ugyanakkor új lakcímet csak június 7-én, pénteken 10 óráig lehet bejelenteni, ezt követően hétfőig csak az elveszett lakcímkártya pótlására lesz lehetőség, a lakcímváltozás bejelentésére nincs.

 A rendkívüli hétvégi nyitvatartás célja, hogy minél többen élhessenek szavazati jogukkal, így azok se maradjanak ki a voksolásból, akik csak az utolsó pillanatban, akár a szavazás napján eszmélnek rá, hogy kulcsfontosságú okmányaik lejártak vagy elvesztek.

A szavazáshoz a lakcímigazolvány mellett érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány szükséges. A szavazóbiztosok az azonosításhoz elfogadják a lakcímet tartalmazó (régi) személyi igazolványt is. Ha a voksolás hétvégéjén valakinek semmilyen érvényes személyazonosító igazolványa sincs, a kormányablakban ideiglenes személyi igazolványt állítanak ki, amivel lehetséges a szavazás.

A pápai kormányablak június 8-án, szombaton 8-tól 16 óráig, június 9-én, vasárnap 7-től 19 óráig várja az ügyfeleket.  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: