Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendőrjárőr képzés indul – várják a pápai jelentkezőket is

Huszár Hajnal | 2024.04.28.

Április 30-ig lehet jelentkezni a rendőrség soron következő 10 hónapos rendőrjárőr képzésére – hívta fel az érdeklődők figyelmét Dobó-Kocsis Gábor rendőr főhadnagy. A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója hozzátette a városból és környékéről érkező jelentkezőket elsősorban a pápai kapitányság állományába várják a képzés elvégzése után.

-A jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság, a 18-55 év közötti életkor, az állandó bejelentett belföldi lakóhely, a büntetlen előélet és kifogástalan életvitel, a közép- vagy emelt szintű érettségi, valamint az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasság – sorolta.

A képzés nappali rendszerű, hozzánk legközelebb a Körmendi Rendvédelmi Technikumban végezhető el, időtartama 10 hónap. A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban áll a jelentkező, majd a második hónap végén a rendőrség próbaidős hivatásos állományába kerül. A képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthet szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehet részt a rendőrjárőr.

-A rendőri hivatás iránt érdeklődőket várjuk a Pápai Rendőrkapitányságon, ahol tudunk jelentkezési lapot biztosítani és részletes tájékoztatást nyújtunk a képzésről, de a www.police.hu weboldalon is megtalálják a jelentkezni kívánók a szükséges tájékoztatást és dokumentumokat – közölte Dobó-Kocsis Gábor. 
Az április 30-án záruló jelentkezési határidőt követően a képzés május 21-én indul.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: