Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendőrkézen a pápai unokázós csaló

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.30.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Körmendi Rendőrkapitányság a Győri és a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával együttműködve országos koordinációban azonosította és elfogta azt a nőt, aki csalás bűntett elkövetésével több tíz millió forint kárt okozott – adta hírül a Police.hu

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmillió forintot csalt ki áldozataitól. 

Az adatok alapján a gyanúsított társa vezetékes telefonon kereste a sértetteket. Ügyvédnek kiadva magát arról tájékoztatta őket, hogy közeli hozzátartozójukat a rendőrség letartóztatta különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség. Felhívta a sértettek figyelmét, hogy erről nem szólhatnak senkinek. A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

Az összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el. A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását. A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök.  

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli, jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrség az alábbiakat tanácsolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:

– Ha ilyen jellegű telefonhívást kap, járjon utána, hogy valóban baj van-e! Tegye le a telefont, majd hívja fel a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!

– Soha ne felejtse el: hivatalos személy soha nem kér pénzt!

– Tegyen fel ellenőrző kérdéseket, ha bizonytalan, hogy tényleg a hozzátartozója hívja-e!

– Legyen gyanús, ha pénzátutalásra kérik, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak!

– Bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!

– Nyilvános helyen, idegenek jelenlétében ne beszéljen a magánügyeiről, mert az idegenek visszaélhetnek az információkkal!

– Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

– Beszélgessen minél többet erről idős rokonaival, ismerőseivel, így kisebb eséllyel csaphatják be őket! Mutassa meg hozzátartozóinak a rendőrségi videókat is, amelyek különböző csalási módszereket dolgoznak fel!

Amennyiben felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni ön vagy hozzátartozója sérelmére, tárcsázza azonnal a 112-es segélyhívó számot!

Fotó: Police.hu




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: