Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendőrnek adták ki magukat, gyorsan a rendőrségre kerültek

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.05.

December 19-én egy pápai lakos arról tett bejelentést a rendőrségre, hogy néhány nappal korábban az interneten használt gépkocsit keresett. Talált egy számára kedvező ajánlatot, így felvette a kapcsolatot a járművet hirdető személlyel. Az állítólagos eladó rendőrnek adta ki magát, ezzel is erősítve az érdeklődő bizalmát. A sikeres alkut követően a sértett előleg gyanánt 100 ezer forintot utalt a hirdető által megadott számlaszámra. A jóhiszemű vásárló a járművet azonban már nem tudta átvenni, mert a hirdető elérhetetlenné vált.

Néhány nappal később, december 30-án egy újabb sértett a fenti módszerrel elkövetett csalás miatt tett bejelentést e-mailben a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz.

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd január 04-én, az esti órákban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható szili lakosokat.

A rendőrök mindkét tettest előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a páros több dunántúli településen is követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte az elkövetők letartóztatását.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: