Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Reszkessetek, szúnyogok!

Pintér-Papp Eszter | 2024.07.01.

Az utóbbi napokban a késő délutáni időszaktól nehéz lett volna úgy a szabadban tartózkodni, hogy ne szerezzünk be egy-két kellemetlenül viszkető szúnyogcsípést. Jó hír tehát, hogy a mai napon szúnyoggyérítés lesz Pápán.

Dr. Nagy Krisztina jegyző közleménye szerint július 1-jén, hétfőn, a napnyugta utáni időszakban földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek Pápán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben – 0,6 liter/hektár – kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ennek ellenére javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Rossz idő esetén július 2-3. napján, napnyugta után végzik el a szúnyoggyérítést a szakemberek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: