Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Reszkessetek, vérszívók! – Ismét lesz szúnyoggyérítés

Pintér-Papp Eszter | 2023.08.28.

Dr. Nagy Krisztina jegyző hirdetményben tájékoztatja a lakosságot, hogy Pápán, augusztus 30-án földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

A közlemény szerint a kezelés pontos időpontja augusztus 30-án, szerdán a napnyugta utáni időszak. A gyérítést rossz idő esetén augusztus 31. vagy szeptember 1. napján, ugyanebben az időszakban végzik el a szakemberek.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szúnyoggyérítés idejére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: