Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Romboltak és verekedtek a munkásszállón

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.08.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt az ukrán állampolgárságú testvérpárt, akik 2022 decemberében egy pápai munkásszállón rendeztek ámokfutást. A testvéreknek ezen túl a harmadik társukkal együtt magánlaksértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderül, hogy a vádirat szerint az akkor még fiatalkorú fiú és bátyja a 19 éves társukkal és családtagjaikkal együtt 2022. december 18-án érkezett Pápára azért, hogy három nappal később munkába álljanak. A vádlottak másnap italoztak a munkásszállón, majd éjfélkor hozzátartozójuk útján megkérték a második emeleten lakó ismerősüket, hogy a szálló buszával vigyen még nekik sört. A férfi visszautasította a kérést, majd a 19 éves elkövető szidalmait követően a szobájának ajtaját kulcsra zárta.  A vádlott ezen felháborodott, ütni, rúgni kezdte a szobaajtót, melybe a testvérpár is bekapcsolódott. Közben azzal fenyegették a férfit, hogy a lábánál fogva húzzák ki a szobából és megölik. Közösen egy lyukat ütöttek a szobaajtón, és azon keresztül megragadták a sértettet, aki ki tudott szabadulni a fogásukból. Végül a három vádlott betörte az ajtót, berohant a szobába, rátámadtak a férfira, és az ágyra lökve ütlegelni kezdték. A bántalmazásnak csak az vetetett véget, hogy a 19 éves férfi édesanyja testével védelmezte a sértettet a további ütésektől. Időközben több lakó is megjelent, akikre a vádlottak szintén rátámadtak. A lakótársak védekeztek ellenük, majd a dulakodás alatt egyenként elhagyták a szobát.

A vádlottak ezek után összetörték a szoba berendezését. A széttört bútorok maradványai közül a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához. A 19 éves férfi kezében a fadarabbal kiszaladt az udvarra, míg a testvérek az asztallábakkal csapkodva a folyosó végén tartózkodók felé rohantak, akik szétszéledtek előlük.

A két férfi, kezükben az asztallábakkal lefutott az első emeletre, ahol a fiatalkorú utolért egy férfit, és az asztallábat két kézre fogva a sértett fejére próbált ütéseket mérni. A férfi egy széket maga elé tartva védekezett és hátrált előle, ám miután az elkövető bátyja is csatlakozott a testvéréhez, a széket kiejtette a kezéből, és már csak térdelve, kezeit maga elé tartva tudott védekezni a fejére mért ütések elől. A sértettnek a fia kelt a védelmére, ám a két vádlott őt sem kímélte, az asztallábakkal neki is a fejére mértek ütéseket, melyek következtében koponyasérülést szenvedett. A magatehetetlenül fekvő sértett és a szintén fejsérüléseket szenvedett édesapja bántalmazásának végül a szemtanúk közbeavatkozása vetett véget.

A vádlottak a két férfit oly módon és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a fejükre mért ütések a védekezésük és a kívülállók közbeavatkozása nélkül a halálukat is okozhatták volna.

Az ügyészség a vádiratában az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására és mindhármukkal szemben a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: