Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rongálás a tanösvényen

Horváth Andrea | 2024.07.11.

A tapolcafői Forrás Tanösvény rendszerint a nyugalom és a béke szigete, ahova pihenni, felfrissülni járnak a látogatók. A szombat esti vendégek azonban egészen más céllal érkeztek ide. A kertbarátok másnap észlelték az okozott károkat, ezért fontos döntést hoztak.

 

A tapolcafői Forrás tanösvény még a rekkenő hőségben is kellemes hely. A bőséges patak és az árnyat adó fák hívogatóak, de sajnos érkeznek olyanok is, akik nem tisztelik a természet ajándékait, mint például a szombat éjszakai látogatók, mesélte Somogyi Zoltán egyesületi elnök.

– Gondolom, hogy a falunapon voltak itt, és amikor az befejeződött, akkor jöttek ide a tanösvényre, és tovább folytatták esetleg a főzést vagy italozást. Az még nem lenne baj, de amilyen rombolást végeztek itt, az viszont probléma – mondta az elnök.

A buli egyik helyszíne az Örvény-tó volt, ahol a csónak, ha sárosan, koszosan is, de megvan. Az egyik lapát viszont eltűnt. – Most már második alkalommal tűnt el a csónakról a lapát. Az egyiket megtaláltuk, bent volt a vízben. A másikat sajnos nem találjuk, elvitték vagy bedobták a nádasba, nem tudjuk. A tóból kitépték a tavirózsákat, kitörték a táblákat.

A szalonnasütőnél is töltött időt a társaság, ott kitörték a szeméttárolót, szétdobálták a félig elégett fát. Szerencse, hogy nem kapott lángra a növényzet. Somogyi Zoltán elmondta, hogy az Örvény-tónál és a kútnál szeretnének elhelyezni egy-egy kamerát. 

A kertbarát kör a helyreállítást mindig saját erőből finanszírozza, ezért most kénytelenek voltak meghozni egy nem épp örömteli döntést. – Arra az elhatározásra jutottunk az elnökséggel, hogy a sorozatos vandalizmus miatt a csónakázást megszüntetjük az Örvény-tavon, és ha valamilyen rendezvény lesz, csak akkor hozzuk elő.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: