Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Rózsák – nem csak nőnapra

Horváth Andrea | 2023.03.08.

Somogyi Zoltán, Gervay-érmes bélyeggyűjtő gyönyörű rózsákkal kedveskedik a hölgyeknek. A bélyegekből és képeslapokból álló tematikus tárlat ötletét a nőnap adta, de az anyag március végéig megtekinthető a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Somogyi Zoltán 1962-ben kezdett el bélyeget gyűjteni, s a gyűjtemény első darabjai is rózsásak voltak. Azóta is ez az egyik gyűjtési területe. Rendkívül gazdag az anyaga, ebből válogatott egy tárlatra valót. Ebben nem csupán bélyegek, hanem képeslapok is láthatók, hisz azokat is gyűjti Somogyi Zoltán.

Bár a téma azonos, minden tárló más, mivel Somogyi Zoltán a szakmai anyag mellé érdekességekkel is szolgál: felfedi az egyes színek jelentéstartalmát. Kiderül például, hogy a vörös rózsa a legelterjedtebb, ezzel fejezzük ki a másik iránt szerelmünket, szenvedélyünket. A vörös szín mindig mély érzelmekre utal. A narancssárga rózsa pedig a tiszta energia és lelkesedés, izgatottság és elragadtatottság szimbóluma. 

Ahogy azt Somogyi Zoltántól megszokhattuk, ezúttal is van különlegesség a kiállításban. Látható itt a világ első porcelánbélyege, mely természetesen rózsát ábrázol. Emellett a hercegi esküvő emlékére megjelent rózsás bélyeg is helyet kapott a tárlatban.

 
Somogyi Zoltán elkötelezett, fáradhatatlan szakmai munkájáért a közelmúltban átvehette a Emlékív és Levélzáró-bélyeg Gyűjtő Szakosztály Szekeres Sándor Vándordíját.


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - GAZDASÁG

  A hónap végéig kell befizetni a kamarai hozzájárulást

  Március 31-éig kell megfizetni a gazdálkodó szervezeteknek és az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: