Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rózsaszín séta a mellrák elleni küzdelem jegyében

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.15.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Rózsaszín október rendezvénysorozathoz évről évre számtalan hazai szervezet csatlakozik, köztük a pápai Megújulás Klub is, akik az idei évben is megrendezték a Rózsaszín sétát, hogy felhívják a figyelmet az emlőrák elleni küzdelemre, a szűrővizsgálatok fontosságára.

Hörömpöly Imréné, a Megújulás Klub vezetője a Médiacentrumnak elmondta, a klub éves programtervének egyik legfontosabb pontja ez a figyelemfelhívó séta. Nagyon fontos, hogy ráirányítsák a figyelmet a szűrővizsgálatokra, hiszen a korai stádiumban felismert betegség nagyobb eséllyel gyógyítható. Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy az emlőrák nemcsak az 50 év feletti nőket érinti. Egyre gyakoribb, hogy fiatalabb hölgyeknél diagnosztizálják a betegséget, ami a férfiakat sem kíméli – a statisztikák szerint száz emlőrákos beteg közül kettő férfi.

A séta a Jókai Mór Művelődési Központtól indult és a Fő téren át a Nagytemplomot megkerülve az Esterházy-kastélynál ért véget. A kastély udvarán, a Megújulás Klub által ültetett emlékfánál megtartott rövid műsor után a résztvevők a klub elhunyt tagjairól emlékeztek meg.

Az Esterházy-kastély a Rózsaszín október kezdeményezéshez csatlakozva ezekben a napokban rózsaszín díszkivilágítást kapott.

 

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: