Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

START! Hamarosan indulhat a közlekedés az új 83-ason

Huszár Hajnal | 2023.10.14.

Átadták az új 83-as főutat. A ceremóniát követően, a rendezvénykellékek elbontása után várhatóan a kora esti órákban megindulhatnak a járművek Pápa irányából Győr felé a 2 x2 sávos 83-as főúton.


A Pápa – Győr M1 autópálya között megépített 36 kilométeres új út az érintett települések elkerülésével köti össze a két várost. A 2 x 2 sávos, középen fizikai elválasztóval megépített főúton a megengedett sebesség 110 km/h. 


Az útszakaszra hat különszintű csomóponton lehet felhajtani (Pápa északi határában, Gyarmatnál, Tét déli és északi csomópontjában, Győrszemerénél, valamint Koroncónál), az úthoz 23 műtárgyat építettek és hat vadátjárót alakítottak ki. Pápa határában elkészült repülőtéri bekötő út is a vasúti átkelő külön szintű keresztezésével. 


Az új 83-as megépítésével a korábban érintett települések mentesülnek az átmenő forgalom alól, a különszintű csomópontok megszüntetik a keresztező mozgásokat, ezzel csökken a balesetveszély és ugyancsak a biztonságot szolgálja a teljes nyomvonal mentén telepített vadvédő kerítés. A 2 x 2 sávos új útszakasz nemcsak biztonságosabbá teszi a közlekedést Pápa és Győr között, hanem jelentősen – felére – lecsökkenti az elérési időt. 

(Az útátadási rendezvényről készült tudósításunkat hamarosan olvashatják.)


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: