Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Segítség a döntésben

Horváth Andrea | 2024.01.16.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. A Türr István Gimnázium hagyományai közét tartozik, hogy a pályaorientációs nap keretében a felsőbb évesek Budapestre utaznak és részt vesznek a szakkiállításon, tájékoztatta a Médiacentrumot Németh Zsolt igazgató.

 

– 2024-től máshogy számolják a felvételi pontokat: továbbra is 500 pontot szerezhetnek a diákok, de arról, hogy melyik szakhoz kérnek emelt szintű érettségit, vagy mire, mennyi többletpontot adnak, arról maguk dönthetnek az egyetemek – mondta az igazgató. 

 

Szinte az összes magyar felsőoktatási intézmény kínálatával megismerkedhettek, és a karriertervezésben is segítséget kaphattak a diákok. A 12.A-s Porpáczy Johanna elmondta, hogy bár ő már végzős, így nem a döntésben segítette a rendezvény, mégis nagyon hasznos volt. Fogorvos szeretne lenni, a SOTE-ra jelentkezik, s itt a felvételi elbeszélgetés adja az intézményi pontok felét, így ő erről érdeklődött részletesen.

Ráadásul a magyar felsőoktatás szereplői képet adtak arról is, hogyan hasznosul a megszerzett diploma a munkaerőpiacon, milyen lehetőségeket kínál a felsőoktatási intézmények és a vállalati partnerek között kialakított kapcsolatrendszer. Tóth Zsófia is végzős, ő gazdasági vonalon szeretné folytatni tanulmányait, s a duális képzés „kulisszatitkairól” kapott sok olyan információt, amiről eddig nem olvasott.

 

Az educatios kiránduláson a Türr Gimnázium kilenc osztálya vett részt.

 

Fotó: Türr István Gimnázium és Kollégium

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: