Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Segítség a szülőknek, jó program a gyerekeknek

Horváth Andrea | 2023.07.27.

Amíg a várva várt nyári szünet a diákok számára felhőtlen öröm, addig a munkavállaló szülők számára komoly logisztikai kihívást, megoldandó felügyeletet jelent. A Pápai Tankerületi Központ immár harmadik alkalommal szervez munkahelyi nyári tábort, mellyel a munkavállalók gyermekeinek nyári elhelyezését segít megoldani.

 

 

Évről évre komoly anyagi terhet vesznek le a dolgozók válláról a nyári táborral, mondta el a Médiacentrumnak Egyházi Andrea tankerületi igazgató, hisz a szülőkre a hosszú, 11 hetes vakáció hatalmas szervezési és anyagi terhet ró napjainkban, s a nagyszülői felügyelet sem jelent minden esetben megoldást ezen időszakban.

Mivel a tábor helyszíne a Tankerületi Központban kialakított játszószoba, a kezdeményezés jó alkalmat teremt arra is, hogy a gyerekek testközelből megismerjék szüleik munkahelyét és mindennapi tevékenységüket. A kezdetben három hetes program az idei esztendőben – a felmerült szülői igények alapján – négy hetesre bővült.

A tábori felügyeletben a Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények pedagógusai vállalnak szerepet. Az erre a célra kialakított játszósaroknak és sportolási lehetőségeknek is helyet adó csoportszobában töltik a nap egy részét a gyerekek, továbbá számos szabadtéri foglalkozás és egész napos kirándulás is színesíti a programot. Járt a csoport Tapolcafőn, a tűzoltóknál, a postán, a JMK-ban, a Médiacentrumban, a Kékfestő Múzeumban, a Manna Farmon, egy patikában, részt vettek rendőrségi bemutatón, a Városházán pedig Unger Tamás alpolgármester vezette körbe a gyerekeket.

 

A „munkahelyi vakáció” sok gyermek számára az „igazi nyári tábort” jelenti, hiszen itt nem csak biztonságban érzik magukat szüleik közelsége miatt, hanem szoros barátságok is kötődtek az évek során. A résztvevő 6-12 éves korú gyermek szüleinek visszajelzése alapján a nyári szünet idején nagy segítséget jelent, hogy biztonságban, gondos kezekben tudhatják csemetéiket. A Tankerületnek, mint munkáltatónak pedig kiemelt szempont, hogy ezzel a lehetőséggel is tudja növelni a dolgozói elégedettséget, hangsúlyozta Egyházi Andrea.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: