Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Sikeresen debütált a Petőfi-ház

Huszár Hajnal | 2024.03.16.

Stílusosan nemzeti ünnepünkön, március 15-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a felújított Petőfi utcai Petőfi-ház. Az ifjú költő egykori lakhelyét a múlt évben újította fel és alakította kiállítóhellyé az önkormányzat egy európai uniós projekt keretében. Az 1840-es éveket felidéző látogatóközpontban bemutató jelleggel már több csoportot is fogadtak, a nagyközönség számára azonban az ünnep alkalmából nyílt meg a kis ház kapuja először.

A debütálás sikeres volt, iskolás korú gyermekek érkeztek családtagjaikkal, de fiatalokból álló társaságok és szépkorúak is érdeklődéssel fedezték fel Petrovics Sándor egykori lakhelyét.

Martonné Csom Adél, a Pápai Platán Nonprofit Kft. múzeumpedagógusa kérdésünkre elmondta, a látogatók rácsodálkoztak a kicsiny szobára, melyben a fiatal Petőfi lakott 1841-42-ben és érdeklődéssel hallgatták a költő pápai életének jellemző helyszíneit illusztráló installációkhoz kapcsolódó történeteket. Az épület hátsó helyiségében kialakított korabeli tanterem ugyancsak tetszést aratott, a vendégek örömmel ültek be a padokba és váltak 19. századi diákká.

A Petőfi-ház látogatói egy társasjáték segítségével számos érdekes dolgot tanulhattak meg az ifjú költő pápai életének részleteiről, a számára meghatározó személyekről  és helyszínekről, a frissen megszerzett tudást felhasználva pedig sikeresen oldották meg a keresztrejtvényt.  

Nemzeti ünnepünkön a város több pontján zajlottak családi programok, sokan az összes helyszínt végigjárva emlékeztek a 48-as forradalomra, annak jeles személyiségeire és a Petőfi-házba is betértek egy kis múltidézésre.    


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: