Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Sokat tudnak a hungarikumokról

Horváth Andrea | 2024.05.28.

A Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő elődöntő-döntőjét ismét Lakiteleken a Hungarikum Ligetben rendezték meg. Több mint 100 csapatból került az Acsády iskola csapata  a legjobb 16 közé. 

 

Az elődöntőben a herendi porcelánról már korábban beküldött ppt-t adták elő a diákok, és egy Hungarikummal kapcsolatos 25 kérdésből álló totót kellett kitölteni. A döntőben továbbra is Veszprém Vármegyénél maradva a hungarikumok közé a Somlót ajánlották előadás formájában. Majd egy 13+1-es totót kellett kitölteni a résztvevőknek.

A versenyen kívül a résztvevőknek külön bemutatót szerveztek a Bács-Kiskun Vármegyei Értéktár elemeiből. A műsorban szerepelt népzene, néptánc és ének, valamint megkóstolhatták az értéktár gasztronómiai különlegességeit is.

A versenyre érkeztek csapatok Felvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról is.  A  Pápai SZC  Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola  10 osztályos tanulói voltak a pápai csapat tagjai: Sárközi Nikolett, Banka Ákos és Csiszár Ágoston, akik a  sikeres felkészülésnek köszönhetően az 5. helyet érték el. Felkészülésüket Veilandics Tamás segítette. 

 

Fotó: Veilandics Tamás
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: