Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Söprik a pápai utcát

Huszár Hajnal | 2024.02.24.

A Pápai Városfejlesztő Társaság átszervezése eredményeképpen év elején a Közszolg Nonprofit Kft-hez kerültek a köztisztasági feladatok a városban, ezzel együtt az ahhoz szükséges munkatársak és berendezések is. Bordás Ferenc, a cég ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy a fagyok elmúltával használatba vették az új utcaseprőgépet, melyet még tavaly vásárolt az önkormányzat.

A 75 millió forint értékű professzionális gép a hét minden munkanapján szolgálatban van, jelenleg a belváros utcáin és a nagyobb forgalmú, kiemelt szegéllyel rendelkező utcákon dolgozik, hiszen ott a leghatékonyabb. A munkagép a padkánál lerakódott lombot és egyéb szennyeződéseket, hulladékokat is fel tudja söpörni.
-A két nagy kopásállóságú seprőtárcsával rendelkező gép 2,5 méter széles munkafelületet tud tisztítani, a tárcsák besöprik középre a szennyeződéseket és ott egy nagy teljesítményű szívómotor az 5 köbméteres tartályba szívja – magyarázta az ügyvezető a munkagép működését. A seprőgép hajnalban kezd és körülbelül 6 órán át dolgozik a város útjain, ezután kitakarítják és előkészítik a következő napi munkára. 

Bordás Ferenc arról is szólt, a tél folyamán sok szennyeződés rakódott le az utcák szélén, így most egy-egy szakaszra többször is visszamennek, később azonban őrjáratos útvonalakat alakítanak ki és a város minden olyan utcájában használják majd a gépet, ahol nagy hatékonyságot tudnak elérni vele.
-Program szerint fogunk vele dolgozni, a célunk az, hogy egy hét alatt minden utat végigtakarítsunk, így hetente körbejárjuk a várost.

A kézi utcaseprést végző dolgozók is a Közszolghoz kerültek az év elején. A hét munkatársat hét körzetre osztották a belvárosban, a Várkertben, az Erzsébet ligetben és a Kisligetben. Ők a körzetüket minden nap végigtakarítják. Bordás Ferenc elmondása szerint, az új kollégák jól beilleszkedtek a cégbe, plusz munkákat is elvégeznek egy-egy olyan helyszínen, ahol nagyobb mennyiségű hulladékot kell összeszedni. Ott közösen dolgoznak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester szerint jó döntés volt a köztisztasági tevékenység átadása a Közszolgnak, hiszen hatékonyan működik a feladatellátás, ami köszönhető annak, hogy a Közszolgnál más szervezeti kultúrához csatlakoztak a munkavállalók. A városvezető azt is megerősítette, a társaság munkáját azzal kívánja támogatni az önkormányzat, hogy költségvetésében 28 millió forint értékű gépbeszerzést vállalt a köztisztasági feladatok segítésére. A polgármester hozzátette, ez nem új keletű elköteleződés, korábban is nyitottak voltak a VFT munkájának elősegítésére gépek, berendezések beszerzésével. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: