Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Start a strandon

Huszár Hajnal | 2024.05.31.

Bár a meteorológusok holnapra nem ígérnek túl meleget, esőt viszont igen, a Várkertfürdő megnyitja a strandot, így a szabadtéri medencék is használhatók lesznek szombattól.


A strandnyitást hosszú előkészítő munka előzi meg minden évben, hiszen számos műszaki, karbantartási és zöldterület gondozási feladatot kell elvégezni ilyenkor. Nagy Zsolt vezérigazgató az idei munkákat két csoportba osztotta, az egyikbe a klasszikus, minden nyár előtt aktuális feladatokat sorolta, a másikba pedig a meleg vizes ülőmedence megújítását.
-A medence burkolatának teljes megújítása közel három hónapot vett igénybe. A 30 millió forintból megszépült medence az idei nyár újdonsága – közölte. Emlékeztetett, ez egy mintaprojekt volt számukra, hogy megtudják, az ilyen méterű medencék felújítása, milyen kihívásokkal jár, hiszen a következő években újabb és újabb medencéket szeretnének újjávarázsolni. A munkálatokat határidőre elvégezték, így a strandnyitással együtt ez a medence is fogadja a látogatókat.

Nagy Zsolt arról is szólt, hogy a strand megnyitásának időpontját előre meg kell határozniuk és csettintésre nem lehet kinyitni, még akkor sem, ha idő előtt beköszönt a nyárias idő.
-Az ÁNTSZ-nek el kell végeznie a szükséges ellenőrzéseket, nekünk pedig a vízmintákat be kell vizsgáltatnunk. Ennek a biológiai vizsgálatnak az eredménye 2-3 hét alatt érkezik meg. Mostanra azonban az ellenőrzés lezárult, a vízminőség rendben van, így nincs akadálya a nyitásnak – tájékoztatott.

A Várkertfürdő az idei nyárra is több programot tervez, így a fürdőzés, napozás, pihenés és a vizes kalandok mellett készülnek a Strandok éjszakájára, a születésnapra és a szezonzáróra, de egyéb eseményeket is szeretnének megvalósítani.

A létesítmény szabadtéri részén két óriáscsúszda torony, két gyermekmedence, élménymedence, meleg vizes ülőmedence, tengerparti plázs, homokos sportpályák és hatalmas zöldfelület várja a látogatókat. No és persze az 1000 négyzetméteres nagy sportmedence az ugrótoronnyal, igaz, ennek a nyitására június 8-ig várni kell.

Nagy Zsoltot arról is kérdeztük, milyen időjárásra számít és hány vendéggel lenne elégedett az idei nyáron. A vezérigazgató időjárási jóslásokba nem kívánt belemenni, mint mondta, a három hónap összességében mindig kiegyenlíti egymást. A vendégforgalom vonatkozásában viszont a százezer látogató az a várt minimum, amivel már elégedettek lehetnek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: