Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Swift Response 2024. gyakorlat

Babos Petra | 2024.05.07.

Az MH 47. Bázisrepülőtér a Swift Response 2024. gyakorlat egyik központi helyszíne. A gyakorlat keretében a gyorsreagálású hadtest német és holland katonái érkeznek Magyarországra, hogy innen továbbindulva részt vegyenek a romániai ejtőernyős gyakorlaton.
Turzó Lajos alezredes, az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese elmondta, a gyakorlatban több nemzet vesz részt, az amerikai, a német, a holland, a francia, a spanyol és magyar nemzet is. 


A Swift Response fő erejét a német hadsereg adja. A gyakorlat keretében a gyorsreagálású hadtest német és holland katonái érkeznek Magyarországra, hogy innen tovább indulva romániai ejtőernyős gyakorlaton vegyenek részt. Az ejtőernyős műveleteket hozzávetőlegesen 1000 fővel hét nemzetből, több szállító légijárművel, így például német A400-as szállítórepülőgéppel, továbbá a NATO partnerek helikoptereivel. 
-A németeknek egy hatalmas feladat ez, hiszen ők koordinálják össze a német, a spanyol, a holland, a francia és az amerikai katonai erőket egy cél érdekében – emelte ki Turzó Lajos, aki hozzátette, a pápai bázisrepülőtér egy ideiglenes gyülekezési körlet, innen a külföldi nemzetek egy egységes terv alapján ejtőernyős gyakorlaton vesznek részt május 12-én Erdély területén. 
A gyakorlat fő célja, hogy láthatóvá tegye a NATO külső határainál a nemzeti és szövetségi védelmi készenlétet és képességet. 
A csapatok átmenetileg nem csak Magyarországra, hanem részben Olaszországba is települnek.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: