Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szakképesítést adó sikeres vizsgák a Bakonyi Szakmai Vizsgaközpontban

Horváth Andrea | 2023.03.14.

 

A szakképzés vizsgáztatási rendszere 2020-ban megújult, a szakmai és képesítő vizsgák vizsgaszervezői feladatait az akkreditált vizsgaközpontok látják el. Szakmai vizsgát 2025. december 31-ig a szakképző intézmények, a Pápai Szakképzési Centrum esetében a centrum részeként működő iskolák – Pápán az Acsády és a Jókai – szerveznek.

A szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát csak akkreditált vizsgaközpont szervezhet, iskola nem. Hogy vizsgaszervezési feladatának meg tudjon felelni, 2021. július 1-jén létrejött a Pápai Szakképzési Centrum szervezetén belül a Bakonyi Szakmai Vizsgaközpont – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Berta Ildikó főigazgató.

Az akkreditáció akkor teljes, ha minden területre egy – a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által ellenőrzött – „witness-vizsgával”, vagyis sikeres tanúsító vizsgával is rendelkezik a vizsgaközpont. Erre került sor 2023. március 9-én a Jókai iskolában a számítógépes adatrögzítő, ill. március 10-én az Acsádyban élelmiszer-eladó szakképesítés esetében. 

A képzési programban meghatározott tananyagtartalmakat mindkét iskolánkban magasan képzett, motivált, a megváltozott szakképzést és vizsgarendszert jól ismerő oktatók sajátíttatták el a résztvevőkkel. Ők a képzés végén tanúsítványt kaptak, majd a Bakonyi Szakmai Vizsgaközpontnál vizsgára jelentkeztek. 

A színvonalas és törvényes vizsgafolyamatot a vizsgaközpont munkatársai szervezték meg az említett intézményekben, jól felszerelt vizsgahelyszíneken. A tanúsító vizsgán a NAH munkatársai is részt vettek, akik elismerően szóltak mind a felkészítés, a vizsgák előkészítése, mind a vizsgalebonyolítás színvonalát illetően. A képzésben résztvevők eredményes vizsgát tettek.

A Pápai Szakképzési Centrum a közeljövőben is indít képzéseket, ezért mindenképpen érdemes a centrum honlapját vagy közösségi oldalát figyelemmel követni. Akik munkaerőpiaci képzésben (felnőttképzőknél) folytattak szakmai képzést és szereztek tanúsítványt, amennyiben szakképesítést adó képesítő bizonyítványt is szeretnének kapni, akkor a vizsgaközpontnál kell érdeklődniük.

Fotó: Pápai Szakképzési Centrum

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: