Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szakmákat „kóstoltak” a diákok

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.27.

Az elmúlt héten húsz hetedik és nyolcadik osztályos gyermek kóstolhatott bele különböző szakmákba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kisalföldi ASzC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett Szakmakóstoló héten.

Fehér Zsófia igazgatóhelyettes a Médiacentrum kérdésére elmondta, az idei évben a kistermelői élelmiszerelőállító szakma állt a középpontban, kis kitekintéssel a gazda szakmára.

A tábor résztvevői a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Weöres Sándor Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Noszlopi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Óvodából, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a Református Gimnáziumból, valamint a csóti Csóthy Géza Általános Iskolából érkeztek. Ebben az évben a fiúk jelentkeztek többségben – 4 lány és 16 fiú alkotta a résztvevők csapatát.

A gyerekek a tábor során megismerkedhettek az iskola képzési kínálatával, a zöldség-, gyümölcsfeldolgozási és sütőipari munkákkal, Járiföldön meglátogattak egy juhfarmot és Kéttornyúlakon betekinthettek Kőszeghyné Kovács Gabriella gazdaságának életébe. A tábor programjainak sorában a résztvevők kipróbálhatták az édességkészítést, készíthettek finomságokat egy cukrászat tanműhelyében, zöldségeket fermentálhattak, lángost süthettek Tóthné Radics Hajnalka konyhájában, meglátogatták az iskola tangazdaságát, valamint egy lovasudvart és ellátogattak Lovászpatonára is, ahol a közösségi zöldségtermesztéssel és -feldolgozással ismerkedtek. A gyerekek sok érdekességet megtudhattak a zirci Agrárműszaki Emlékek Gyűjteményében a nagy- és dédszülők korabeli gépekről, de ellátogattak a bakonybéli Bencés Monostor gyógy- és fűszerkertjébe és gyümölcsösébe is. 

A tábor szervezésében, előkészítésében az iskola igazgatóhelyettesei, Fehér Zsófia és Scheller György vállaltak főszerepet, rajtuk kívül még négy tanár, illetve Palkó-Kercsó Zsuzsanna, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakképzési referense dolgozott azon, hogy a résztvevők számára emlékezetes legyen ez a programokban bővelkedő hét.

       

Fotó: A tábor szervezői

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Régi sláger új köntösben

  Ha nyár, akkor a magyar zenészek is új, üde és modern...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: