Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Száz fénykép, ezer emlék

Horváth Andrea | 2024.02.24.

Új értelmet nyert a Jókai Mór Városi Könyvtárban a telt ház, hisz a Pápai Fotóalbumok 30. alkalmára valóban kikerülhetett volna a megtelt tábla. A jubileumi rendezvény vendége nem is lehetett volna méltóbb, mint – sajnos már csak a fotókon és az emlékeken keresztül – Babos János. Rá emlékezett felesége, Németh Éva és lánya, Babos Petra, s a résztvevők, akik a saját Babos Jancsi-történeteik mellé kaptak még ajándékba néhányat.

Szabó Rita könyvtáros köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mesélt el néhány kedves epizódot közös munkájuk kapcsán. Meghatottan köszönte meg a családtagoktól kapott fotókat, amiket róla készített a Mester.

Németh Éva mesélt a gyermek- és fiatalkorról, s természetesen házasságukról, családjukról is. A Médiacentrum kérdésére elmondta, hogy férje a tablófotóját készítette, ott tetszett meg neki a szép, fiatal lány, randevúra hívta, s a többi már történelem. 42 éves szerelmük során fontos volt, mesélte Éva, hogy támogatták egymást, még ha eltérőek is voltak kedvteléseik. Ez alól kivétel a motor- és autóverseny volt, amit Éva kérésére hagyott abba Babos János, hisz akkor már nem csak magára kellett gondolnia…

Babos Jánosra sokan emlékeznek szeretettel, sajátos humorát, tréfáit megemlegetik ismerősei, barátai. Éva hozzátette, hogy férje mindig szerény volt, sokszor utasított vissza például kiállítási lehetőségeket, úgy gondolta, hogy nem méltó rá, úgy vélte, keveseket érdekelnének az ő fotói.

Pedig a mostani alkalomra közel tízezer fényképből válogattak az előadók, mint mondták, szép, de szívszorító időutazás volt ez a válogatás, keresgélés. Közel száz fényképről – s néhány videóbejátszásról –  mosolygott a jelenlevőkre Babos János, aki felesége szerint biztosan meghatottan nézett le a sok-sok résztvevőre, s a végén valószínűleg jellegzetes kacsintásával búcsúzott.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: