Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Száznegyvenegy tűzoltó végzett a héten

Csrefko Judit | 2024.02.03.

Fogadalmat tettek február elsején a frissen kiképzett tűzoltók és a tisztjelöltek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelm közleménye szerint a tiszthelyettesek öthónapos képzése a katasztrófavédelem oktatási központjában megtartott kibocsátó ünnepséggel zárult.

Az eseményen dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató úgy fogalmazott, hogy a katasztrófavédelemre nagyon összetett, a közbiztonság érdekében végzett munka hárul. a képzéssel nem zárult le a tanulási folyamat, elvárása, és egyúttal a tűzoltók saját érdeke is az, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat, ismerkedjenek a legújabb technológiai lehetőségekkel, bővítsék szakmai tudásukat – hívta fel a frissen végzett tűzoltók figyelmét az altábornagy. A főigazgató beszédében kitért a családok szerepére, és megköszönte az oktatók munkáját is. 

Hallgatói válaszbeszédében Szabó Tamás tű. őrmester elmondta, hogy soraik között vannak olyanok, akik több generációs tűzoltómúlttal rendelkeznek, mások viszont a képzés során ismerkedtek meg a tűzoltói hivatással. Hozzátette, mostantól már nem a gyakorlatok biztonságában hajtják végre feladataikat, hanem éles helyzetben kell bizonyítaniuk. Ahogy fogalmazott: „olyan hivatást választottunk, amely próbára teszi elszántságunkat, kitartásunkat és fizikai erőnlétünket is.” – olvasható az országos katasztrófavédelem honlapján.

(Nyitókép: Szőke Péter/BM OKF)


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: