Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Szebbnél szebb kutyák három napon át

Horváth Andrea | 2024.06.28.

Hivatalosan is elkezdődött a pápai nemzetközi kutyakiállítás, péntektől vasárnapig közel 3000 kutyus kerül a nemzetközi bírók elé. A megnyitón elhangzott, hogy a nevezett ebek  70%a külföldről érkezett, főként a környező országokból, de olasz és lengyel vendégek is vannak városunkban. A háromszoros CACIB versenyen minden délután megtartják a Best in show-kat, tehát kiválasztják a nap legszebb kutyáját. 

 

A háromnapos nemzetközi kutyakiállítás fél tízkor hivatalosan is elkezdődött. A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki elmondta, hogy öt kutyája van, többek közt két komondor büszke tulajdonosa. Mint mondta, akinek nincs kutyája, nem tudja, mit veszít.

– Szerintem ki kell próbálni, és akkor bevonzza az embert. Lehet a kutyával például beszélgetni, és egy nagyszerű társa barátra lehet lelni ezekben az állatokban, akikről el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi mindent megéreznek, és mennyi mindent elfogadnak a gazdájuktól – mondta a polgármester

A megnyitón elhangzott, hogy a pápai kutyakiállítások színvonalasak és igényesek. Ezt hangsúlyozta Lokodi Csaba Zsolt is, a román küllembírói testület elnöke, aki régóta bírál már ezeken a versenyeken. – Azt kell mondanom, hogy a pápai program évről évre növekedőben van, fejlődésben, odafigyelnek a szervezők a részletekre – mondta.

A szervező Pápai Ebtenyésztők Egyesülete a visszajelzések mentén igyekszik évről évre még színvonalasabbá tenni a rendezvényt. Idén például nőtt a fedett területek négyzetmétere. – Az idei évben annyi módosult a szervezésben, hogy egy kicsit átvariáltuk a ringeket a pályán annak érdekében, hogy mindenki találjon magának ebben a júniusi melegben árnyékos sátrat. Ez talán sikerült is, úgyhogy mindenki találhat olyan helyet, ahol a kutyája is, meg ő is jól érzi magát – hangsúlyozta Lovas Ferenc titkár

A kiállítók értékelték az árnyat adó területeket, így Oláh Gabriella is, aki a 22 hónapos, Jamila nevű border collie-jával Székesfehérvárról érkezett városunkba.-  Közel van, szép a környezet, szerintem nagyon jól meg van szervezve minden évben, igényes, úgyhogy lényegében ezért választottam a pápai kiállítást. Tehát kutyakiállítás Pápán még két napig, a rendezvényre – melynek helyszíne a Vasas pálya –  a belépés ingyenes. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: