Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Szél és/vagy lélegzetvétel?

Horváth Andrea | 2024.05.13.

A pünkösd  a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe húsvét és karácsony után, amikor a Szentlélek eljövetelére és az egyház születésnapjára emlékeznek. A Pannonia Reformata Múzeum hangulatos udvarán, ahogy minden nagy ünnep esetén, ezúttal is elgondolkodtató séta várja a látogatókat, akik a pünkösdi gondolatok segítségével lelkiekben is tudnak készülni az ünnepre. 

A keresztény egyház születésnapját jelentő pünkösd történéseit megörökítő Újszövetség részletesen leírja, miként szállt le azon a napon a Jézus Krisztus által mennybemenetele előtt megígért Szentlélek a tanítványokra.

A Szentlélek kiáradt az apostolokra, betöltötte őket megvilágosító, lelkesítő, szeretetet sugárzó kegyelmével. Péter apostol prédikálásának hatására sokan megtértek, belőlük alakult meg az első keresztény gyülekezet.

A  Pannonia Reformata Múzeum sétája a Lélek fuvalma, jöjj! címet viseli, a Szentlélek szó a Bibliában olyan szó, mely jelenti a szelet és a lélegzetvételt is. Ezeket a jelentéseket segítenek átgondolni az egyes állomások.

A tematikus séta május 20-ig látogatható. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: