Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szemléletformáló élményprogram a Nátuskerti óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.20.

A Nátuskerti óvoda éves programnaptárában kiemelt helyen szerepel a Föld napja, mely jeles nap alkalmából évről évre változatos programokon vehetnek részt a gyermekek és a szülők.

Az óvodában ma délután tartották a Föld napjához kapcsolódó családi délutánt, melyet egy különleges élményprogrammal igyekeztek élvezetessé és különlegessé tenni a gyermekeknek – mondta el a Médiacentrumnak Geszti Dóra tagóvoda-vezető.

A délután célja az volt, hogy észrevétlenül formálják a kicsik és a családok szemléletét, felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. Ezért a mai programra szülői segítséggel meghívták a Kezes- lábas játszóházat, így az óvoda udvarán különböző érdekes, elektromos áramtól független játékeszközöket használhattak a gyerekek. A szemléletformáló játékok segítségével sok új tapasztalatot gyűjthettek a kicsik. Nagyon népszerű volt a szelektív hulladékgyűjtésre nevelő darus bringa, az adogatógépet helyettesítő tenisz bringa, a pedál tekerésével meghajtott terepasztal és az utcaseprő tricikli is.

Mindezeken túl a gyerekek üdítős palackos tekével is játszhattak és horgászhattak is, de nagy sikere volt a kvízjátéknak is, melynek során az udvar kincseit megkeresve kellett megfejteni a feladványt, ami mi is lehetett volna más, mint a Föld napja.

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: