Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szemnek kedves virágpompa a Fő téren

Huszár Hajnal | 2024.06.28.

Szépen megeredtek a Fő téri ágyásokba, virágoszlopokba, ültetett növények, most pedig újabb színpompás virágcsoportok jelentek meg a téren. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kertészeti csoportja több mint 350 növényt ültetett a kihelyezett virágládákba. Jelenleg 29 virágtartóban pompáznak az egynyári és évelő növények, de továbbiakat is terveznek még elhelyezni. 

-Piros díszfüvek, labdarózsák, kasvirágok, kúpvirágok, celóziák, tölcsérjázminok, szulákok, baracklevelű harangvirágok, egyiptomi csillagcsokrok – sorolta a változatos növényfajokat Németh Kornél. A VFT kertészmérnöke a virágok kiválasztásánál nemcsak arra ügyelt, hogy szárazságtűrő növényeket hozzanak a térre, hanem arra is, hogy a sokféleség növényfajban és színekben is megjelenjen és üde színfoltokat alkossanak. A beültetett virágok különböző magasságúra nőnek, ez is erősíti a változatosságot, a kúszónövényeknek pedig már elkészült a tartószerkezete is. 

A VFT kertészeti csoportja nemcsak az ültetésről, hanem a növények későbbi ápolásáról is gondoskodik, éppúgy mint a többi közterületi ágyás esetében. Így szükség esetén a heti három öntözés és a tápoldatozás ezeknek a virágoknak is kijár majd.
Az újabb növények megjelenése egyébként több célt is szolgál. Egyrészt díszítik a teret, másrészt pedig a rendszeres öntözés és a növények párologtatása miatt a terület mikroklímájára is pozitív hatással lesznek.

A szakember hangsúlyozta, a kihelyezett virágládák nem akadályozzák meg, hogy rendezvényekre nagy, egybefüggő terület álljon rendelkezésre a téren, hiszen ezek a ládák gépi erővel könnyen mozgathatók és biztonságba helyezhetők a programok idejére. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: