Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szent Patrik nap a Tarczyban

Babos Petra | 2024.03.18.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában évek óta hagyomány, hogy az írek védőszentjének ünnepét, a Szent Patrik-napot megünneplik a kéttannyelvű alsó tagozatban. A nap különlegessége, hogy ekkor mindenki zöldbe öltözik. A műsorral, vidám játszóházzal színesített ünnep napja március 17-e, Szent Patrik halálának napja, melyről világszerte megemlékeznek ott, ahol írek élnek.


-A kéttannyelvű tagozaton fontosnak tartjuk, hogy a diákok megismerkedjenek az angolszász országok jeles napjaival. Alsóban játékos formában ismertetjük meg a tanulókkal ezeket az ünnepeket. Szent Patrik vitte el a kereszténységet Írországba, s számtalan legenda fűződik a nevéhez. Ő űzte el a kígyókat Írországból – mondta Hardi Tünde tagozatvezető.


A mai napon három osztály egy rövid is műsorral is készült, majd a diákok öt állomáson tehették próbára ügyességüket a Szent Patrik nap jegyében. Volt üstbedobálás, célbadobás, képösszepárosító játék és kvíz. 
– A diákok az előző héten már tanultak Szent Patrikról az angol órákon, valamint a technika és a rajz órákon különböző, a Szent Patrik napra jellemző figurákat is készítettek, amelyekkel az aulát díszítették – fűzte hozzá a tagozat vezetője. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: