Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szép kiejtés angol nyelven

Babos Petra | 2024.01.26.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában komoly múltra tekint vissza az angol nyelvi szépkiejtési verseny. A kezdeményezést dr. Martonné Klimó Irén, az intézmény egykori angolnyelv-tanára indította útjára évekkel ezelőtt.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, a Tarczy Lajos Általános Iskola az idén ünnepli a magyar-angol kéttannyelvű tagozat megalakulásának 15 éves évfordulóját. E jeles esemény méltó része a járási angol nyelvi szépkiejtési verseny, melyre 10 pápai és vidéki iskolából összesen 47 tanuló nevezett. 


-Képviselteti magát a Református és a Türr Gimnázium, a Gyurátz Ferenc Evangélikus és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Weöres Sándor és a Tarczy-iskola, de érkeztek versenyzők Nemesszalókról, Mezőlakról, Vaszarról és  aTapolcai testvériskolánkból is – tudtuk meg a tagozat vezetőjétől. 
-A jelentkezők magas számára való tekintettel a nem kéttannyelvűsöknél úgy döntöttünk, hogy minden évfolyamon hirdetünk győztest, a kategóriában pedig az első 5 helyezettet jutalmazzuk. A kéttannyelvűsöknél első három helyezettet hirdetünk és jutalmazunk – árulta el Hardi Tünde. 


A verseny hagyományosan két részből állt: először egy, a diákok által választott szépirodalmi művet, majd pedig egy ismeretlen szöveget kell felolvasni a fiataloknak. 460 éve született William Shakespeare, így az ő emléke előtt tisztelegve, a híres angol drámaíró életéről olvashattak a diákok. 
A zsűri az ismert szövegnél pontozta az előadásmódot, a kiejtést és az intonációt, az ismeretlen szöveg esetében pedig a pontosságot, a kiejtést és az intonációt is. 


A zsűri soraiban Fodor Lilla és dr.Kozma Zoltánné a Petőfi Gimnázium angol tanárai, Páli Éva, az Oxford University Press képviseletében, Kenneth Quiter nyelvi lektor, Tristan White nyelvi lektor és Michael Fitzgerald, a QSI Nemzetközi Iskola angol tanára foglaltak helyet. 
A legjobbak értékes könyvjutalomban, magazinban részesültek. 


Első helyezettek:
Kéttannyelvű
5-6. évfolyam: Ferenczi Botond, Tapolcai Bárdos Lajos Ált. Isk. Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozata, felkészítő: Vighné Pimper Veronika
7-8. évfolyam: Lévai Ábel, Tarczy Lajos Általános Iskola, felkészítő: Stall Anita
Angolt normál óraszámban tanuló diákok:
5. évfolyam: Lukács Gergő, Pápai Weöres Sándor Ált. Isk., felkészítő: Pásztor Boglárka
6. évfolyam: Roszkopf Dávid, Türr István Gimnázium, felkészítő: Gacs Mercédesz Eszter
7. évfolyam: Buti Nóra, Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, felkészítő: Köntös Ilona
8. évfolyam: Répás Áron, Szent István Római Katolikus Általános Iskola, felkészítő: Butiné Kemenczky Anita

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: