Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szerdáig várják az ajánlásokat

Huszár Hajnal | 2024.01.29.

Január 31-ig adhatók le a polgármesternél a javaslatok a március 15-ei nemzeti ünnepünkön átadandó kitüntetésekre. A Pápa Város Díszoklevele és a Pápa Városért Érdemérem elismerő címekre bármely természetes személy, civil szervezet vagy gazdasági társaság nyújthat be ajánlást.

A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését; az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit; valamint a fentiekben foglaltak társadalmi, városi közösségi hasznosságának méltatását.

Az ajánlást írásban kell benyújtani, a kitüntetettek személyéről a képviselő-testület dönt. Az önkormányzat a díszpolgári cím és az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletében foglaltak értelmében egy naptári évben legfeljebb 2 érdemérem, valamint 5 díszoklevél adományozható.

PÁPA VÁROSÉRT ÉRDEMÉREM adományozható mindazon természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezeteknek, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek.

PÁPA VÁROS DÍSZOKLEVELE adományozható a város gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, művészet, irodalom, egészségügy, oktatás, nevelés, közművelődés és egyéb téren a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezetnek.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: