Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Szilveszterkor 143 esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak

Müller Ádám | 2024.01.01.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

 

Dóka Imre őrnagy a közleményben kiemelte: az év utolsó napján hárman is meghaltak lakástűzben. A főváros IX. kerületében egy Thaly Kálmán utcai társasházi lakásban, a Tolna vármegyei Pálfán egy ikerház földszinti lakrészében, illetve a Pest vármegyei Zsámbokon egy családi házban keletkezett tüzekben egy-egy ember vesztette életét.

A tájékoztatás szerint tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.

Budapest XV. kerületében a Mézeskalács téren egy tízemeletes társasház földszintjén gyulladt ki egy műanyag szeméttároló, a győri Eszperantó úton egy elhasznált tűzijáték égett és izzott egy szeméttároló konténer mellett. Szintén Győrben a használaton kívüli Rába étterem épületében két négyzetméteren okozott tüzet tűzijáték.

Sárváron a Deák Ferenc utcában egy tízemeletes társasház egyik hetedik emeleti lakásának ablakán csapódott be tűzijáték, a miatta keletkezett tüzet a lakók eloltották. Kiskunhalason a Vezér utcában egy lakóház teraszának tetejére dobott petárda miatt olvadt meg kissé a tető.

A debreceni Kossuth utcában tűzijáték-telep égett egy kuka mellett, a csongrádi Fő utcában elhasznált pirotechnikai eszközök égő doboza és csomagolása adott munkát a tűzoltóknak.

A szegedi Csanádi utcában petárdázás miatt gyulladt meg az összehordott szemét, a jászberényi Kossuth utcában egy üzlet udvarán levő papírhulladékra dobott petárda miatt keletkezett tűz. A szóvivő azt is közölte: a főváros X. kerületében a Kozma utcai temetőben vasárnapra virradó éjszaka a szorosan egymás mellé épített virágos standok égtek mintegy kétszáz négyzetméteren.

Állatmentések is adtak munkát a tűzoltóknak: Törökszentmiklóson a Vadai Ferenc utcában kovácsoltvas kerítésbe szorult egy kutya, Bajóton a Kossuth Lajos utcában pedig egy kútba esett kutyát kellett kimenteni.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: