Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Színesedik a város

Huszár Hajnal | 2024.05.22.

Egyre több közterületet díszítenek színes egynyári virágok városunkban. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kertészei 11 ezer növényt ültetnek el az ágyásokba. A munkát a Fő téren kezdték, itt közel 3500 növény kapott helyet. A karácsonyfának helyet biztosító növénykazettában ezernél is több egynyári virág pompázik, a levendulával beültetett területeknek a szegélyét díszítették a kis növényekkel, de kikerültek már a virágoszlopok és a dézsás fák tövét is körbeültették. 

Virágdíszbe öltözött a Március 15. tér, elültették a növényeket a Béke téri ágyásba, a Vásár utcai zöldfelületen, a tűzoltóság előtti területen, több körforgalomban, a Pannonia Reformata Múzeum előtt pedig kedves, látványos kompozíciót alkottak. 

A munkát a Városi Sportcsarnok előtti területen folytatják, de lesznek virágok további körforgalmakban és út menti ágyásokban is.

Az elültetett növényeket rendszeresen öntözik, ha a természet nem gondoskodik a megfelelő mennyiségű nedvességről és tápoldatot is kapnak a fejlődésük segítésére.

A kis növények megerősödésével színpompás közterületek jönnek létre, az egynyáriak szépen kiegészítik az örökzöld cserjéket és a dúsan virágzó talajtakaró rózsákat.  


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: