Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Színpompás virágkavalkád

Huszár Hajnal | 2024.05.07.

Hétfőn megérkeztek az egynyári növények a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft-hez, ma pedig már megkezdték a növények elültetését a kertészeti csoport tagjai. Németh Kornél csoportvezetőtől megtudtuk, idén is 11 ezer virágot ültetnek el a közterületi ágyásokba.

-Háromféle méretű begónia, büdöske, batáta, hamvaska, árvacsalán, vinka, gazánia, kannavirág – ezeket a virágfajtákat ültetik idén, sorolta Németh Kornél, hozzátéve, különleges helyszínekre dáliát is terveznek. A virágok színeit tekintve a fehér, sárga, kék, rózsaszín, bordó színekben pompáznak majd az ágyások.

A növények kiválasztásánál elsődleges szempont volt, hogy minél változatosabb képet mutassanak az ágyások, hogy szárazságtűrő növényeket ültessenek és öntisztuló fajtákkal dolgozzanak. Ültetés előtt a talajt fellazítják, marhatrágyával dúsítják, aztán pedig tápoldattal is táplálják őket. Az öntözésre is nagy figyelmet fordítanak, ahol lehet, csepegtetőt alkalmaznak, másutt pedig kétnaponta öntözik majd a virágokat, ha az időjárás megkívánja.

A csoportvezető elmondta, az ültetésnél nagy tempót diktál munkatársainak, hiszen a 11 ezer növénykét két héten alatt szeretnék kiültetni. Az ágyások mellett a főtéri konténeres fák talaját is beültetik és hamarosan kihozzák a virágoszlopokat is, melyekbe új földet raknak.

A munkát ma a Fő téren kezdték, a levendulaágyások szegélyét ültették be. Erről Németh Kornél azt mondta, a levendulák elöregedtek mostanra, tervezi, hogy látványos cserjékre cseréli le őket, a karácsonyfa helyén pedig változatos virágpompát alakítanak ki.

A Fő tér az első ültetési helyszín, ezt követi majd a Március 15. tér és a többi növényágyás, többek között a Sportcsarnok és a színház előtti terület, a körforgalmak, az utak menti zöldszegélyek.

A VFT kertészei méhlegelőket is létesítenek, az első ilyen már üde látványt nyújt a Fő téren.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: