Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Szinyei Dalma Levendula Hercegsége

Horváth Andrea | 2024.05.14.

A tavalyi, 94. Ünnepi Könyvhéten debütált júniusban és azóta is töretlen sikereknek örvend Szinyei Dalma Levendula Hercegség című könyve. A történet valóságon alapul, minden az írónő eddig megszerzett tudásából, tapasztalatából, vagy akár egy-egy gyerekkori emlékéből fakad, s mindent áthat a béke és a lila levendulák érezhető illata. Szinyei Dalma a Jókai Mór Városi Könyvtár vendégeként az erkeles diákoknak tartott rendhagyó irodalomórát.

Szinyei Dalma meteorológia szakon diplomázott, később a pénzügyi szférában dolgozott, egészen kislánya születéséig, s ide is tér majd vissza hamarosan. Ám az irodalom, a szavak szeretete már óvodásként megérintette, versmondóként rendszeres résztvevője volt az ünnepségeknek, de már általános iskolában próbálkozott az írással, s ez aztán végigkísérte útján.

Nyolc évvel ezelőtt elkezdett írni egy történetfolyamot. A valóságalap adott, hisz férjével valóban gondoztak egy levendulafarmot, s aztán a helyszín ihletőleg hatott. A kötetben a Levendula Hercegség a nyugalom és béke vidéke, ahova rossz nem teheti be a lábát. Ezt az idilli világot kapják a könyv olvasói. A kötetben hét történet kapott helyet.

Szinyei Dalma több rendhagyó irodalomórát tartott a közelmúltban Pápa környékén is, mint mondta, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott. Készített óravázlatokat is egy-egy történethez, s igyekszik minél több ismeretet is átadni a gyerekeknek, például a madarakról és a növényekről.

Az olvasók türelmetlenül várják a Levendula Hercegség további történeteit, s az írónőtől megtudtuk, hogy már úton vannak a mesék – érdemes várni rájuk.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: