Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szolgálatban az új utcaseprő gép

Huszár Hajnal | 2023.03.02.

A Várkert úton és a Gróf úton tartott éles próbaüzemet ma az új utcaseprő gép. A munkagépet az önkormányzat vásárolta még a múlt évben, a 75 millió forint értékű berendezést a múlt héten szállította le a forgalmazó cég, ma pedig már munkába is állhatott.


Mészáros Csaba, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy az első tapasztalatok nagyon jók az eszközzel kapcsolatban, bár a gépleírások és a kezelő munkatárs képzésén túl szükség van a gyakorlati tapasztalatokra is a legoptimálisabb és leghatékonyabb használathoz.
A nagy teljesítményű ipari diesel motorral szerelt, 5 köbméteres tartállyal és 600 literes víztartállyal rendelkező eszköz minden közterületi hulladék összesöprésére és felszívására alkalmas, így a padkáknál felnövő gyomot, a téli szórási anyagot, a port és az egyéb szennyeződéseket is képes eltávolítani a szilárd burkolatú utakról, a vízpermet pedig megakadályozza, hogy nagy porfelhő keletkezzen a munkája nyomán.


-Mindkét útvonal kiemelt szegéllyel határolt, úgy látjuk, a gép nagyon szépen dolgozik. Ezeket a helyeket korábban kézi erővel tisztítottuk, ehhez sok munkatársat kellett bevonnunk és így is lassan haladtunk – közölte Mészáros Csaba, hozzátéve, nap mint nap használni kívánják az új munkaeszközt.
-Az a célunk, hogy folyamatosan üzemben tartsuk ezt a gépet és minden szilárd útburkolatú felületen használjuk. Városunkban 110 kilométernyi szilárd burkolatú út található, szeretnénk évente legalább néhány alkalommal mindenhová eljutni a utcaseprő autóval és a Fő téren is fogjuk használni – mondta az ügyvezető.  

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.21.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2005, 2008, 2011

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: