Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szombaton felvételi

Horváth Andrea | 2023.01.19.

 

Január 21-én tartják meg a középiskolák a központi írásbeli felvételi vizsgát. Pápán a Petőfiben, a Türrben és a Refiben összesen közel háromszáz nyolcadikos oldja meg a feladatlapokat szombaton 10 órától. A felvételizőknek arcképes igazolvánnyal kell igazolniuk személyazonosságukat. Ennek hiányában nem kezdhető meg a felvételi. 10-10.45-ig a magyar, 11-11.45-ig pedig a matematika feladatsorral kell megbirkózniuk a diákoknak. 

 Csak azoknak kell megírni ezt a két részből álló tesztet, akik várhatóan olyan középfokú iskolába adják majd be a jelentkezési lapjukat, amely a központi felvételi vizsga eredményét is figyelembe veszi a jelentkezők rangsorolásakor.

2023. január 31. 14 órakor lesz a pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja. Ezen azok vehetnek részt, akik január 21-én alapos ok miatt, igazoltan nem tudtak elmenni az írásbelire.

 Az intézmények háromféleképpen kalkulálhatnak a jelentkezők pontjaival: vagy csak az általános iskolai jegyeket, vagy az általános iskolai jegyeket és a központi írásbeli felvételi vizsga eredményét, vagy az általános iskolai eredményeket, a központi írásbeli és az intézmény saját szóbelijén szerzett pontszámot veszik figyelembe. A központi írásbeli felvételin mindkét tantárgyból 50-50 pontot lehet szerezni.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: