Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szombaton felvételi

Horváth Andrea | 2024.01.17.

A középiskolai központi írásbelit január 20-án írják magyarból és matematikából a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumba, illetve a 9. évfolyamra jelentkező diákok. Városunkban a Petőfiben, a Türrben és a Refiben a 9. évfolyamra jelentkezőktől várják el az írásbeli vizsgát, melyet mindhárom gimnáziumban megírhatnak a tanulók, természetesen az előzetes jelentkezés alapján.

 

A felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. A feladatlapokat készítő – gyakorló pedagógusokból álló – bizottságok a Nemzeti alaptanterv alapján állítják össze a feladatsorokat. Munkájukban alapelv, hogy nem részesítik előnyben egyik jelenleg forgalomban lévő tankönyvcsalád anyagát sem, olvasható az Oktatási Hivatal Honlapján.

 

Az írásbeli felvételi vizsga szombaton 10 órakor kezdődik, a tanulóknak vinniük kell a személyazonosító okmányt, valamint kék vagy fekete színű tollat használhatnak. A matematika feladatlapok megoldásához rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható, illetve csak abban az esetben, ha azt  szakvélemény igazolja.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: